Casa Veluwe staat op het vakantiepark De Scheepsbel in Doornspijk. Een klein plaatsje naast Nunspeet. Midden op de Veluwe.

De Veluwe...

Casa Veluwe staat, zoals de naam al zegt, midden op de Veluwe. Je loopt daarom direct vanaf het park de Veluwe op voor diverse heerlijke wandelingen. Zo is er heide, bos en ook een prachtige zandvlakte op 10 minuten loopafstand…

En als je geluk hebt kom je misschien nog een zebra of een kameel tegen ook…

Elburg...

Elburg is een prachtig historisch stadje in de directe omgeving van Casa Veluwe. Je kunt hier heerlijk winkelen, lunchen, dineren, wandelen en flaneren. De sfeer heeft iets weg van een Frans dorpje. Ook de oude haven is een mooie plek om te bezoeken.

Voor meer praktische zaken zoals een supermarkt, een lekkere kaasboer, Hema en andere handige winkels is Nunspeet fijn in de buurt.

Zwemmen in de natuur...

Je kunt natuurlijk een plons in het zwembad nemen op het vakantiepark van Casa Veluwe, maar in de nabije omgeving van de Casa is er ook veel gelegenheid om te zwemmen in de natuur. Zo is er op 10 minuten fietsen of met de auto de Zandenplas. Een prachtig meer omgeven door heel veel bomen, veel speeltoestellen en een gezellig strandpaviljoen. Maar ook het Veluwemeer is maar een kwartiertje met de auto.

Attractieparken...

Uiteraard kun je ook lekker een dagje naar een attractiepark. Zo zijn Walibi Flevo, het Dolfinarium, Dinoland, de Apenheul en Aviodrome heel goed bereikbaar. Maar wat ook geweldig is, is het Klimbos Garderen. Gegarandeerd een volle dag plezier!

Historische plaatsen...

Het Verscholen Dorp is een bijzondere plek in de buurt. Ook wel genoemd het Geheime Dorp of het Pas Op kamp, en was een schuilplaats voor onderduikers tijdens de Tweede Wereldoorlog in de bossen in het zuiden van de gemeente Nunspeet, tussen het dorp en Vierhouten.

Daarnaast zijn er in de buurt diverse kastelen te bezoeken. Waaronder Kasteel Cannenburch. Dit is een van oorsprong een middeleeuws kasteel en ligt in een prachtig oud parkbos met weilanden en vijvers. Je kunt hier wandelen, een tour doen en wat eten en drinken bij het restaurant. Een aanrader.